ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ…

Φίλοι μας γεια σας!

Πολλοί κάνοντας κλικ στο «ποιοι είμαστε» θα ανέμεναν να δουν  τα ονόματα των διαχειριστών του ιστολογίου. Αυτό ασφαλώς θα συνέβαινε αν ο σκοπός του ιστολογίου ήταν  να προβάλει προσωπικά του διαχειριστές. Το ποιοι το διαχειρίζονται δεν έχει καθόλου σημασία(άλλωστε είμαστε ένα χωριό μόλις 700 περίπου κατοίκων οπότε εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει). Ο σκοπός όμως της δημιουργίας του ιστολογίου  είναι άλλος . Και είναι τέτοιος, που κάποτε ίσως μας βοηθήσει και στο να καταλάβουμε όλοι (διαχειριστές, αναγνώστες, χωριανοί) πραγματικά ποιοι είμαστε.

Σε μια εποχή που η πληροφορία  και η τεχνολογία συναντήθηκαν και έφτιαξαν το διαδίκτυο έτσι ώστε η δεύτερη να εξυπηρετεί την διάδοση της πρώτης , χωρίς να το καταλάβουμε όλοι μας σε μικρό ή μεγάλο βαθμό έχουμε μια εξάρτηση από το διαδίκτυο. Καθημερινά (πολλοί ακόμα και με το ξύπνημα ή στην καλύτερη ενώ παίρνουν το πρωινό τους, άλλοι μόλις καθίσουν στο γραφείο στην δουλεία ή άλλοι στο πρώτο διάλλειμα ) θα ανατρέξουμε σε καμία δεκαριά (τουλάχιστον) ιστοσελίδες για ενημέρωση (ειδήσεις , αθλητικά, χρηματιστήριο, κοσμικά, κους κους κ.α.) Για πολλούς από εμάς η πρωινή αυτή περιήγηση αποτελεί μια ιεροτελεστία(…γιατί όχι, αφού τόσο κοσμοϊστορικά γεγονότα πιθανόν να συνέβησαν όσο εμείς δεν ήμασταν συνδεδεμένοι…). Στην διαδικασία αυτή που λίγο ή πολύ μας αιχμαλωτίζει και μας αποξενώνει το ιστολόγιο μας προσπαθεί να μας φέρει κοντά μέσω μιας κοινής αναφοράς όλων μας, της κοινότητάς μας. Θέλουμε να αγαπήσουμε την κοινότητά μας. Τότε ίσως λειτουργήσει σαν κοινότητα μιας κοινωνίας ανθρώπων με κοινό τόπο διαμονής και άρα κοινές προσπάθειες προόδου και αναβάθμισής της.

Οι αναρτήσεις μας θα είναι σύντομες και περιεκτικές (άλλωστε ποιος έχει όρεξη να διαβάζει 20-30 γραμμές αμπελοφιλοσοφίες όπως τώρα). Κατά βάση θα είναι εικόνες από την φύση του χωριού, την καθημερινή ζωή των κατοίκων και από διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Πιστεύουμε ότι ειδικά για τους απόδημους της κοινότητάς μας η καθημερινή θέα μιας φωτογραφίας από τα χωριό μπολιάζει την αγάπη τους για αυτό και εκμηδενίζει έστω και στιγμιαία την απόστασή τους από το χωριό.  Όπως υποσχεθήκαμε οι αναρτήσεις θα είναι καθημερινές . Για τις μέρες που θα παραλείψουμε συγχωρέστε μας εκ των προτέρων.

Σας ευχαριστούμε.

-Αν και εσείς έχετε κάτι αναρτήσιμο και θέλετε να το μοιραστείτε με τους υπόλοιπους αναγνώστες στείλτε το στο: mitserkotis2012@hotmail.com

-Τα σχόλια θα διαβάζονται από τους διαχειριστές και μετά θα αναρτώνται (για ευνόητους λόγους).

-Δεχόμαστε προτάσεις και εισηγήσεις στο mitserkotis2012@hotmail.com.

4 thoughts on “ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ…”

  1. Παναγιωτης Παπαναστασιου said:

    Σε σάς τις 700 προσωπικότητες του χωριού μας …. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

  2. Δημήτρης Χρυσοστόμου said:

    Πολύ καλή δουλειά! Τέλειο! 🙂

  3. sygxaritiria axioi

  4. File an mporeis anevase to programma tou pasxa

Σχολιάστε